Gazdagodj fotózási tippekkel hétről hétre, és készíts szebbnél szebb fényképeket! Nézd meg, hogy mit tartogat számodra a honlap ezen az oldalon!

Blog

A fényképezés mindenkié. Az emberekért van. Érted, értem, és mindenki másért. Nem csak azok készíthetnek igényes és szép felvételeket, akik valamiféle kiváltsággal rendelkeznek. A fényképezést bárki könnyedén megtanulhatja, és érhet el sikereket. Még csak évek sem szükségesek a tanuláshoz. Az itt található írások a kezdeti lépésekhez nyújtanak segítséget.

Az arany óra varázsa

Minden napszaknak megvan a maga jellegzetessége, ami alapvetően meghatározza azt a látványt, ami szemünk elé tárul, és ezzel együtt fényképeink hangulatában is kulcsfontosságú tényezőként játszik szerepet. Az arany óra látványossága és képre gyakorolt hatása felülmúlhatatlan.

Mire jó a fehéregyensúly?

Annak ellenére, hogy a válasz végletekig egyszerű, mégis a hétköznapi fényképezésben az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott és meg nem értett fogalom. Pedig jelentőségét és a képre gyakorolt hatását nem szabad alábecsülni.

Mitől lesz a néző a kép részese?

Akkor igazán hatásos egy kép, ha a néző a részévé tud válni. Úgy kell elkészíteni a fényképet, hogy még véletlen se érezze magát kívülállónak az, aki az alkotást szemléli. Hogyan kivitelezhető ez a fotográfia eszközeivel? Egy nagyon egyszerű kompozíciós technikával.

Ha nem elég jók a képeid

Mit tehetsz, ha úgy találod, hogy nem elég jók a képeid, illetve nem teljesen olyanok, mint amilyennek látni szeretnéd őket? Mit tehetsz azért, hogy közelebb kerülj a megálmodott eredményhez? Egyáltalán mi jelenti a problémát, amin változtatni szeretnél?

Mitől lesz szép egy portré?

Portrét készíteni valakiről sokkal nagyobb kihívást jelent, mint virágot, méhecskét, ezek tetszőleges kombinációját, valamint más hétköznapi témát fényképezni. Némi gyakorlással azonban hamar nagyszerű eredmények születhetnek.

Mitől lesz szép egy tájkép?

A természet és a táj szépsége adott. Akkor már csak elő kell venni a fényképezőgépet, és elkattintani, más dolgunk nincs is. Vagy mégsem ennyire egyszerű a helyzet? Tapasztaltad már, hogy ami élőben csodaszép volt, az fényképen messze nem azt az élményt nyújtotta?

Canon vagy Nikon?

Valahányszor visszatér a kérdés, hogy melyik márkát válasszuk, nagy valószínűséggel nem a megfelelő úton közelítettünk a számunkra ideális fényképezőgép kiválasztásához, ha csak a márka alapján akarunk döntésre jutni.

Milyen objektívet használjak?

Objektívet a fotózandó témának és a minőségi követelményeknek megfelelően kell kiválasztanunk. Amikor megvásárolod életed első fényképezőgépét, bele fogsz botlani a kérdésbe: mégis, melyik objektív nyújtja számomra az ideális megoldást?

Hogyan kezdjem el a fotózást?

Fényképezni jó. Örömteli és szórakoztató alkotói tevékenység. Ez a legfőbb oka a fotográfia népszerűségének és rohamos terjedésének. A kezdeti lépések azonban vízválasztó pontnak számítanak. Sokan vágnak bele, de csak keveseket boldogít igazán hosszú távon.

A fotós becsülete

Belevágtam munkatársaimmal együtt egy izgalmasnak ígérkező kalandba, aminek közvetlenül vagy közvetve részese leszel te magad is. Legalábbis reményeink szerint. Nem kevesebbről van szó, mint az általános fotográfiai műveltség magasabb szintre emeléséről.

Milyen fényképezőgépet válasszon egy kezdő fotós?

Nem az számít, hogy kinek mekkora van. Az a fontos, hogy jól tudd használni. Szinte már rutinszerűen visszatérő kérdés, hogy milyen fényképezőgéppel induljunk neki a nagyvilágnak, ha úrrá lett rajtunk a fotózás vágya.

Mit ad neked a tippsorozat?

Tudást, amivel egyre szebb képeket tudsz készíteni. Sokan keresik a jó képek készítésének titkát. Egy laikus számára rejtély, hogy egy profi fotós hogyan képes egy átlagos témából is csodálatos fotót készíteni. Te is megtudhatod ezeket a titkokat. Szerezd meg ezt a tudást mielőbb!

Ezt egy kezdő is megérti?

Igen! Ezt a tippsorozatot teljesen kezdőknek írtam. Emberi nyelven, egyszerűen és érthetően. Azért, hogy aki még életében nem fotózott, az is könnyen elboldoguljon, és örömét lelje az alkotásban és a fényképezésben. Fejleszd a látásmódod egyszerűen, és készíts szebbnél szebb képeket!

Kinek ajánlott leginkább?

Az igényes embereknek. Azoknak, akik szeretik a szépet, szeretnének egyre jobb tartalmi és technikai minőségű képeket készíteni anélkül, hogy fotográfusnak kellene képződni. Nem ajánlott azoknak, akik azt gondolják, hogy már mindent tudnak. Ők azok, akik képtelenek a fejlődésre.

Hogyan lehet hozzájutni?

Iratkozz fel, és minden héten két tippet küldök neked emailben. Nem kell érte fizetned semmit, ez az én ajándékom neked. Annyit kérek tőled cserébe, hogy használd, és készíts szebbnél szebb fényképeket!

Szeretnék tippeket!